Is er genoeg zonlicht in België?

Een zonneboilersysteem werkt niet enkel op warmte, maar ook op het licht van de zon. Je kan dus ook putje winter je sanitair water opwarmen. Zonlicht is er namelijk altijd, ook bij een troosteloze grijze hemel. De zonnestralen bereiken ons immers niet alleen direct, maar ook indirect.

 

In België zijn er ongeveer 1600 uren per jaar. Dat is voldoende om je zonneboiler te laten renderen. Zelfs in een grauw landje als België is er dus genoeg zon om meer dan de helft van ons warm water aan te maken.

 

Is het gebruikswater toch nog niet warm genoeg via de zonnecollectoren, dan zorgt een naverwarming (een cv-ketel, warmtepomp of elektrisch element) voor bijkomende warmte om aan de nodige 45 tot 60 °C te geraken.

 

Kortom: met een zonneboiler bent u steeds verzekerd van een permanente verwarming van uw sanitair water.

 

 

De website www.InfoZonneBoiler.be is het objectieve infoplatform van sectorassociatie Belsolar dat een concreet en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionelen over zonneboilers kunnen hebben. Belsolar is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van Belsolar zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België). Onze privacy policy vindt u hier.