Is thermische zonne-energie een volwaardig alternatief voor verwarming op gas, mazout of elektriciteit?

In samenwerking met je architect of je installateur bepaal je je warmwaterbehoeften.

 

Het rendement van een ideale installatie ligt vaak op 50% of meer maar haalt zelden de 100%. In de zomer zal je waarschijnlijk vaak die 100% halen, in de winter is dat onwaarschijnlijker. Het heeft ook te maken met het feit dat vanaf een bepaald kritisch punt het rendement per extra zonnecollector daalt.

 

Wanneer je het hele jaar door 100 % zou willen halen, zou de investering te groot zijn. Je zal dus vrijwel altijd naverwarming nodig hebben op basis van gas, mazout of elektriciteit om uw huis van warm water te voorzien.

De website www.InfoZonneBoiler.be is het objectieve infoplatform van sectorassociatie Belsolar dat een concreet en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionelen over zonneboilers kunnen hebben. Belsolar is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van Belsolar zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België). Onze privacy policy vindt u hier.