Kan ik een zonneboiler combineren met mijn bestaande warmwaterinstallatie?

In de meeste gevallen gaat dat probleemloos. De zonneboiler is niets anders dan een voorverwarming van je sanitair water.  Wanneer er niet voldoende zonlicht is, is het de naverwarming die het sanitair water op de gewenste temperatuur moet brengen.

 

Als je naverwarming bestaat uit een boiler op gas of mazout, kan je vrijwel altijd een zonneboiler aansluiten.  Wanneer je ketel ouder is dan 15 jaar, overweeg dan een nieuwe condensatieketel. Een condensatieketel verbruikt tot 35% minder dan een oude verwarmingsketel.

 

Vraag sowieso steeds advies aan je fabrikant of installateur

 

De website www.InfoZonneBoiler.be is het objectieve infoplatform van sectorassociatie Belsolar dat een concreet en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionelen over zonneboilers kunnen hebben. Belsolar is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van Belsolar zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België). Onze privacy policy vindt u hier.