Kan ik mijn woning verwarmen met een zonneboiler?

In de winter, wanneer de behoefte aan warmte het grootst is, levert de zon het minst energie. Toch kan de zon een bijdrage leveren aan de woningverwarming. Meestal gebeurt dat in combinatie met een zonneboiler voor sanitair warm water.

 

Het aandeel van de zon zal in klassieke oudere woningen nooit meer dan 10 à 25 % van de verwarmingsbehoefte bedragen.

 

Bij BEN-, lage-energie- en passiefwoningen kan een correct gedimensioneerd zonneboiler-combisysteem wel tot 50 % en meer van de verwarmingsbehoeften dekken.

 

100 % dekking is in ons klimaat niet mogelijk en daarom blijft een aanvullend verwarmingssysteem noodzakelijk.

 

Vraag sowieso steeds advies aan je fabrikant of installateur

 

De website www.InfoZonneBoiler.be is het objectieve infoplatform van sectorassociatie Belsolar dat een concreet en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionelen over zonneboilers kunnen hebben. Belsolar is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van Belsolar zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België). Onze privacy policy vindt u hier.