Hoeveel kost een zonneboilerinstallatie?

De prijs van een zonneboilerinstallatie hangt uiteraard af van het merk zonneboiler dat je koopt of van de installateur die je zonneboiler plaatst, maar een goede richtprijs voor een complete zonneboilerinstallatie is 1.200 euro per m² zonnecollectoren, inclusief plaatsing, exclusief btw.

 

Dat betekent inderdaad een investering, maar weet dat je die basisinvestering lichter kan maken door een beroep te doen op de premies voor een zonneboiler. En weet ook dat je, na die basisinvestering, jaar na jaar bespaart op je energiefactuur: gemiddeld 55 m³ gas en 60 liter mazout per vierkante m² zonnecollector per jaar. Hoeveel de besparing voor jou precies bedraagt, zowel uitgedrukt in uitgespaarde euro’s als in uitgespaarde CO2-uitstoot, bereken je hier

 

Voor een gemiddeld gezin volstaat 5 m² zonnecollectoren doorgaans om optimaal te kunnen profiteren van de gratis energie van de zon om me sanitair warm water te produceren. Al bespreek je dit best met je installateur. Want naast de oppervlakte van de zonnecollectoren op je dak, is ook de oriëntatie van de zonnecollectoren en hun hellingshoek van doorslaggevend belang voor een optimaal rendement. En ook de capaciteit van het voorraadvat speelt een belangrijke rol.

 

Daarnaast kan je een zonneboiler ook inzetten voor (bij)verwarming van je woning of voor zwembadverwarming. Bespreek ook dit met je installateur. Want die weet voor alle toepassingen van zonneboilers best hoeveel m² zonnecollectoren je hiervoor nodig hebt en wat de capaciteit van je voorraadvat moet zijn.

De website www.InfoZonneBoiler.be is het objectieve infoplatform van sectorassociatie Belsolar dat een concreet en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionelen over zonneboilers kunnen hebben. Belsolar is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van Belsolar zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België). Onze privacy policy vindt u hier.