Hoe energie(on)zuinig is je woning en wat kan je eraan doen?

02 Oktober 2019

Doe de BENOvatietest en krijg gratis BENOvatieadvies op maat

 

10 cm isolatie in mijn hellend dak, volstaat dat wel? Dubbel glas met een Ug-waarde van 2,8 W/m²K, houdt dat de warmte voldoende binnen en de koude genoeg buiten? Schimmel in de badkamer, hoe los ik dat op? Een slechte EPC-score doordat ik elektrisch verwarm, hoe maak ik dat goed? Ik heb geen mechanisch ventilatiesysteem, is dat erg? Ik heb geen waterontharder en ook geen regenwaterpomp, is dat een probleem? Allemaal vragen die woningeigenaars zich kunnen stellen. Een overzichtelijk, digitaal en gratis rapport en gepersonaliseerd en objectief BENOvatieadvies krijgen ze nu dankzij de nieuwe BENOvatietest die aan www.mijnBENOvatie.be, dé informatiesite over BENOveren, werd toegevoegd.

 

Gratis BENOvatieadvies op maat

Surf naar www.mijnBENOvatie.be, vul de vragenlijst van de BENOvatietest in, en op basis van je antwoorden ontvang je in je mailbox een BENOvatierapport waarin staat hoe goed – of slecht – je woning scoort op het vlak van dak-, gevel-, schrijnwerk- en vloerisolatie, verwarming en sanitair warm water, ventilatie, rationeel energiegebruik, stroomopwekking, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Samen met dit overzichtelijk en persoonlijk verslag krijg je – gratis, objectief en volledig op jouw maat – een schat aan waardevol BENOvatieadvies, met o.a. info over de BENOvatiedoelstellingen van elke renovatiestap in kwestie, en met een link naar de beste oplossingen om die doelstellingen te bereiken, naar mogelijke plaatsers en verdelers, en naar een overzicht van de mogelijke premies of andere financiële stimuli.

 

Omdat BENOveren belangrijk is

Of je nu je energiefactuur wil verlagen, wil genieten van meer comfort, je woning meer waarde wil geven of het milieu een dienst wil doen, je woning nu al meteen BENOveren volgens de ambities van het Renovatiepact 2050 is altijd een goed idee.

Een woning die is geBENOveerd, heeft een warmere oppervlaktetemperatuur, kan sneller op de gewenste temperauur worden gebracht, en heeft veel minder last van temperatuurverschillen en warmteverliezen. En als je de warmte beter binnen houdt, zal je minder brandstoffen gebruiken en dus ook minder CO2 uitstoten, waardoor de aarde minder zal opwarmen.

Een BENOvatie is daarenboven een prima gelegenheid om het binnenklimaat te optimaliseren. BENOveren bepaalt ook steeds meer de waarde van een woning. Als je later je huis verhuurt of verkoopt, krijg je een veel betere prijs doordat een geBENOveerd huis er beter uitziet, energiezuiniger is én beschikt over een gunstige EPC-score.

 

Doe de BENOvatietest en volg je ideale BENOvatietraject

Is BENOveren veel duurder dan ‘gewoon’ renoveren? Niet per se. Al enkele eenvoudige ingrepen kunnen een prima resultaat geven.

Je huis BENOveren hoeft trouwens niet in één keer te gebeuren. Het kan ook stapsgewijs, volgens het beschikbare budget. Zolang je maar slim en doordacht te werk gaat. En dat doet in de logische volgorde – meestal te beginnen met de BENOvatie van het dak, dan de buitenmuren, het glas, de ramen en de deuren, vervolgens de vloer en ten slotte de zogenaamde technieken: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, stroomopwekking, rationeel energiegebruik, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Voor elk van die 5 BENOvatiestappen vond je op www.mijnBENOvatie.be al een schat aan informatie, concrete oplossingen, een overzicht van de BENOvatiepremies en financieringsadvies, maar om woningeigenaars nog beter te helpen werd nu aan deze site een BENOvatietest toegevoegd. Uit het gratis persoonlijk rapport dat ze op basis van hun antwoorden digitaal ontvangen, kunnen ze achterhalen hoe energiezuinig hun woning al dan niet is. En dankzij het BENOvatieadvies komen ze te weten hoe ze in de praktijk op dat vlak een tandje kunnen bijsteken.

De website www.InfoZonneBoiler.be is het objectieve infoplatform van sectorassociatie Belsolar dat een concreet en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionelen over zonneboilers kunnen hebben. Belsolar is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van Belsolar zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België). Onze privacy policy vindt u hier.