Werkt een zonneboiler ook in de winter?

Uiteraard werkt een zonneboiler ook in de winter en kan je met zonneboiler het hele jaar door zeker zijn van warm water. Een zonneboiler maakt immers niet alleen gebruik van het rechtstreekse zonlicht maar ook van diffuus licht. Het rendement van een zonneboiler zal wel wat lager liggen in de winter dan in de zomer, maar de zonneboiler blijft ook in de winter warmte opwekken. En blijft er ook in de winter voor zorgen dat je bespaart op je energiefactuur voor de productie van warm water.

In de eerste week van december 2016 bijvoorbeeld bespaarden gezinnen 69% op hun energiefactuur voor de productie van sanitair warm water en 4,3 l stookolie, 3,4 m³ aardgas of (wie het water met elektriciteit verwarmt ) 33,1 kWh.

Is het gebruikswater toch nog niet warm genoeg via de zonnecollectoren, dan zorgt een naverwarming (een cv-ketel, warmtepomp of elektrisch element) voor bijkomende warmte om aan de nodige 45 tot 60 °C te geraken.

Kortom: met een zonneboiler bent u steeds verzekerd van een permanente verwarming van uw sanitair water.

De website www.InfoZonneBoiler.be is het objectieve infoplatform van sectorassociatie Belsolar dat een concreet en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionelen over zonneboilers kunnen hebben. Belsolar is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van Belsolar zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België). Onze privacy policy vindt u hier.