Hoe pak je de nazorg en het onderhoud van je zonneboiler aan?

Eens je zonneboiler geïnstalleerd is, is het een goed idee om een overeenkomst met je installateur te sluiten voor het onderhoud en de controles van je zonneboiler, eventueel in de vorm van een onderhoudscontract. Een regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van je zonneboiler en garandeert de energie-efficiëntie en het optimaal rendement van je zonneboilerinstallatie.

 

Je zonneboilerinstallateur zal je alle nodige handleidingen overhandigen voor het onderhoud en de nazorg van je zonneboilerinstallatie. Eventuele vragen kan je ook stellen aan het lid van Belsolar dat je zonneboiler fabriceerde of verdeelde.

De website www.InfoZonneBoiler.be is het objectieve infoplatform van sectorassociatie Belsolar dat een concreet en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionelen over zonneboilers kunnen hebben. Belsolar is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van Belsolar zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België). Onze privacy policy vindt u hier.